گیاهان آینده
تک کِشتی و کاهش سطح زیر کشت ، باعث شده سبد غذایی انسان در حال کوچک تر شدن باشد.مصرف ترکیبات ارگانیک روندی کاهشی داشته و این مسئله انسان را درمقابل تنش ها حساس کرده و موجب ممانعت از تنظیم کننده های ایمنی در سیستم بدن شده است.
محصولات باغی آینده (سبزیجات ، میوه ها ، محصولات زراعی ، گیاهان زینتی ، ادویه ای ، دارویی و آروماتیک ) موجب توسعه سبد غذایی شده و همگام با نیاز های درحال گسترش بشر هماهنگ با پدیده های تغییر اقلیم ، مهاجرت انسان ، شهرنشینی و محدودیت منابع کارایی استفاده از منابع را ارتقاء خواهند داد.
گیاهان آینده در چند طبقه شامل گیاهان انرژی زا ، گیاهان پروتئینی ،گیاهان معدنی و فیبری ، گیاهان غذایی آلکالینی ،گیاهان دارویی، آروماتیک و آنتی اکسیدانتی ، گیاهان صنعتی ،گیاهان جدید و در نهایت گیاهان ترانس ژنیک تقسیم بندی می شوند.
مانند : تاج خروس دانه ای- کلیر- رامبوتان نعنای تند- سبزی لوبیای سودانی- چایوت- نانی – گلسنگ ها لونگان اشاره کرد.
چایوت:Jacq.) Swartz . ] )Sechium edule]: به تدریج به عنوان یک محصول غذایی مهم در سراسرجهان معرفی می شود.از ارزش کالری بالایی برخوردار است که ناشی از محتوای بالایی کربوهیدرات در ساقه جوان ،ریشه و بذرهای آن می باشد.
منابع: 1-پیتر، کا.وی ، ترجمه: بهدانی محمد علی ، فلاحی حمیدرضا، اقحوانی شجری مهسا ، گیاهان آینده ، نشر دانشگاه بیرجند ،1393.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |