خواص زردچوبه
زردچوبه گياهي علفي و پايا از خانواده زنجبيل است. ريزوم زردچوبه شامل 5 درصد تركيبات كركومينوئيدي بوده كه ســر دســته آنهــا كركــومين مــي باشــد.
ریزوم این گیاه داراي خــواص ضدالتهابي، ضدباكتريايي، ضدويروسي و عملكرد بهبـود زخـم مي باشد. كروكـومين موجـود در عصـاره الكلي زردچوبه، سبب تنظيم ميزان فاكتور رشد در بافت صدمه ديده شده و باعث تنظـيم بهتـر تشـكيل بافـت گرانوله و هدايت فاكتورهاي رشد در ترميم زخم مي شود.
در يك پژوهش از پماد زردچوبه روزي 2 بار تـا 10 روز پـس از زايمان طبيعي براي تـرميم محـل زخم اسـتفاده و بـا دارونما مقايسه شده است. استفاده از پمـاد زردچوبـه سـرعت بهبود زخم را افزايش داده ولي قرمزي و التهاب در محل استفاده به مقـدار مختصـري باقی می ماند.
Masoumi Z, Keramat A, Hajiaghaee R. Systematic Review on Effect of Herbal Medicine on Pain after Perineal Episiotomy and Cesarean Cutting. JMP. 2011; 4 (40) :1-16.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |