خواص درمانی گیاه اسفناج
از خانواده چغندریان بوده گلهای آن خوشه ای، سبز رنگ و کوچک، دارای پنج کاسبرگ و به هم چسبیده است.
اسفناج نافع تبف سرفه خشک، یبوست، درد گلو، سنگ کلیه و سختی ادرار است.
اسفناج با نام علمی Spinacia oleracea گیاهی است با گلهای خوشه ای، سبز رنگ و کوچک دارای پنج کاسبرگ و به هم چسبیده . اسفناج نافع تب، سرفه خشک، یبوست، درد گلو، سنگ کلیه، سختی ادرار، سوزش ادرار، صفرا، ورم ریه و روده، کم خونی، ضعف اعصاب، آسم، رماتیسم؛ نقرس و بیماریهای مقاوم پوستی است.
اسفناج به علت دارا بودن سکرتین اثر نیرو دهنده بر روی ترشحات معده، روده و لوزالمعده داشته و ترشحات صفرا را افزایش می دهد و چون دارای ویتامینهای A, B, C, D میباشد برای جبران کمبود ویتامینهای مذکور در بدن بهترین غذاست. آب اسفناج به علت دارا بودن املاح معدنی فراوان، کلروفیل و آهن در تامین عناصر معدنی و ضروری بدن، همچنین سازندگی خون کمک موثر مینماید و از آن در رفع کم خونی استفاده میشود.
آب اسفناج در تقویت بیماران در دوره نقاهت و در رفع خستگیهای جسمانی و روحی اشخاص مسن و اطفال اثرات مفید ظاهر میکند.
منابع:
فرهنگ معین، ج 1، ص 268. لاثانی ادویه، ص 56. گیاهان دارویی، دکتر زرگری، ج 2، ص 721. همان، ج 1، ص 151.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |