چند خواص جوانه گندم بر سلامتی Triticum
در ميان گياهان دارويي گندم سرشار از پروتئين، مـواد معدني، ويتامين هاي گروه B ،اسيد پانتوتنيك، فيبر، پتاسيم، فسفر، منيزيم، كلسيم، نياسين و اسـيدهاي فنوليـك اسـت .
در ميان گياهان دارويي گندم سرشار از پروتئين، مـواد معدني، ويتامين هاي گروه B ،اسيد پانتوتنيك، فيبر، پتاسيم، فسفر، منيزيم، كلسيم، نياسين و اسـيدهاي فنوليـك اسـت . جوانـة گنـدم داراي خاصـيت تـب بـر، صـفرابر و آرام بخـش اسـت ؛ همچنين شامل انواع فراواني از ويتامين هـا، مـواد معـدني و پـروتئين اسـت و در درمـان بيمـاري هـايي نظيـر كوليـك، اسكيزوفرني، ميگرن، آتاكسي، بيماري هاي سيستم عصـبي، بيماري هاي رواني حاد، اولسر و گاستريت مـؤثر اسـت.
مطالعات حيواني نشان مـي دهـد مصـرف روغـن جوانة گندم سبب افزايش سريع محتواي ويتامين E در مغز، كبد، قلب، ريه ها، كليه ها و طحال و حفاظت آنتي اكسيداني بسيار قوي در اين اندامها و بافـت هـا مـي گـردد.
در یک آزمایش، در افرادی که جوانه گندم را در برنامه ی غذایی شان داشته اند، افزایش ترشح TNF به وسیله ی ماکروفاژها و تحریک سلول های کشنده ی طبیعی مشاهده شد که هردوی این فواید به آپوپتوز (مرگ سلول) سلولهای سرطانی می انجامند. همچنین مطالعات نشان داده است که مصرف دانه ی گندم کامل وجوانه گندم از احتمال بروز خطراتی که منجر به بیماری هایی مانند انسداد شریان های قلبی میشوند پیشگیری کرده و سلامت کل سیستم قلبی-عروقی را افزایش می دهد.
وجود اوکتاکوسازول در این گیاه نشان می دهد که عامل کاهش احتمال سکتهها و مشکلات خطرناک قلبی عروقی دیگر است. جوانه گندم به علت ویتامین ها و مواد مغذی فراوان می تواند تاثیری چشمگیر در تقویت عوامل ضد پیری مانند شفافیت و کیفیت پوست و ریزش مو داشته باشد.
منابع:
Kumar P, Yadava R, Gollen B, Kumar S, Verma R, Yadav S. Nutritional contents and medicinal properties of wheat: A review. Life Sci Med Res. 2011;22:1-10.
Vaher M, Matso K, Levandi T, Helmja K, Kaljurand M. Phenolic compounds and the antioxidant activity of the bran, flour and whole grain of different wheat varieties. Procedia Chemistry.2010;2(1):76-82.
Field R, Verghese M, Walker L, Panala V, Shackelford L, Boateng J. Feeding wheat germ meal and wheat germ oil reduced azoxymethaneinduced aberrant crypt foci in fisher 344 male rats. International Journal of Cancer Research. 2008;4(4):127- 136.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |