نقش کندر در افزایش حافظه
کندر صمغی رزینی است که از برخی گونههای جنس Boswelliaگرفته میشود. گیاهان این جنس درختچهای بوده و از خانواده بورسراسه هستند.
گیاهان این جنس درختچهای بوده و از خانواده بورسراسه هستند. جنس بوسولیا دارای 24 گونه است و عمدهترین گونههای آن که منبع تولید کندر هستند، شاملB. carteri، B. frereana ، B. serrata ، B. papyriferaمیباشند.
کندر موجود در بازار ایران از دو گونه B. carteri، که بومی سواحل دریای سرخ خصوصاً ناحیه شمال شرقی آفریقا است و محل اصلی تولید آن کشورهای سومالی و اتیوپی میباشد و گونه B. serrata، که در مناطق مختلف هندوستان میروید، به دست میآید.
این رزین از عصرهای کهن مورد شناخت بشر بوده و به عنوان بخور معطر از آن استفاده میشده است. در ایران باستان برای بخور دادن و ضدعفونی کردن آن را به کار میبردهاند و در اوستا نیز از آن به عنوان یکی از داروهای موثر در درمان بیماریهای گوناگون از جمله سرطان، تهوع، اسهال و داروی تقویت حافظه یاد شده است [1].
مطالعات انجام شده بر روی کندر نشان دهنده تاثیر درمانی این رزین در گستره وسیعی از بیماریها میباشد.کندر در اندازه و رنگ های مختلف در بازار موجود است و گفته می شود کندر سفید بهتر از دیگر انواع آن است و به سه صورت خوراکی، موضعی و بخور برای درمان بیماری ها مصرف می شود. ترکیب های فعال موجود در صمغ کندر، مانع بروز سرطان پروستات می شود و همچنین ترکیب های فعال موجود در صمغ کندر، مانع بروز سرطان پروستات می شود و عصاره صمغ کندر بدون تأثیرگذاری روی سلول های سالم، سلول های سرطانی در مثانه را از بین می برد.[2]
• کندر موجب تقویت حافظه و رفع فراموشی می شود .
• کندر قند خون و چربی خون را کاهش می دهد و از کبد محافظت می کند.
• مصرف کند موجب جلوگیری از سرطان می شود و اثرات ضد سرطانی قدرتمندی دارد.
• مصرف کندر برای بهبود بلع در کودکان و بهبود تنفس موثر است .
• کندر موجب تقویت و اعتدال سیستم ایمنی بدن می شود.
• مصرف کندر ضعف اعصاب و استرس را کاهش می دهد و برای برطرف کردن شک موثر است.
• مصرف کندر سبب جوان سازی فکر و کابوس های شبانه و رفع خستگی می شود.
• کندر موجب آرامش فکر، روح و روان و آسودگی می گردد.
• کندر اثرات مفیدی در بی خوابی دارد.
• کندر دارای خواص ضد التهابی است و بیماری های التهابی روده را درمان می کند.
منابع:
1. توکلیفر, et al., مروری بر خواص فارماکولوژیک رزین کندر (Gum olibanum). فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی, 2009. 4(32): p. 1-13. 2.
حسینزاده, et al., بررسی اثر فراکسیونهای اتیل استاتی و ان-بوتانلی «کندر» بر حافظه و یادگیری رت به روش ماز آبی موریس. فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی, 2010. 2(34): p. 95-101.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |