خواص انگور فرنگي هندي
آمُله، انگور فرنگی هندی یا میروبالان (Phyllanthus emblica) ، گیاهی است که در کتب طب سنتی از آن برای درمان انواع و اقسام بیماریها یادکرده است. در کتب طب سنتی با نامهای آملج و اَملَج آمدهاست و به هندی نیز آملا و اونلا گویند
آمُله، دارويي است قابض و سرد مزاج و مقوی ذهن و مقوی قلب است و ابوعلی سینا آمله را یکی از داروهای خوب قلبی معرفی نموده است. این دارو مقاومت بدن را در برابر ویروسها و باکتریها و سایر میکروبها زیاد کرده و مردم قدیم میکروب را نمیشناختند، اما روی تجربه این دارو را حافظ الاعضاء نامیده اند.
استفراغ را قطع میکند و اشتها آور نیز هست و قطع کننده اسهالهای گرم مزاج و کهنه و تقویت کننده چشم است و جهت تقویت چشم آمله را خوب می سایند و هم وزن آن شکر اضافه نموده و با مقداری روغن بادام شیرین مخلوط مینمایند که قدری چرب شود و صبح ناشتا مقدار بیست گرم از مخلوط حاصل را میل میکنند.
اختراع هندي ها: اضافه بر آنکه ضعف چشم را برطرف میکند اگر شکم پیچش داشته باشد آنرا نیز برطرف می سازد. برای مداوای اسهالهای کهنه، آمله را با گشنیز خشک بطور برابر مخلوط و پودر کرده و همراه با غذای نرمی میخورند. چنانچه روغن آمله را بر ريشه موها بمالند پیاز مو را بسیار قوی و تار مو را سالم و طویل میکند و از زود سفید شدن موها نیز جلوگیری مینماید و میتوان پودر آنرا با حنا مخلوط کرده و پس از خیسانیدن در حمام در موها بمالند. مردم قدیم در خون دماغها پودر آمله را در آب خنک ریخته در جلو سر و صورت میریختند تا خون دماغ را بند آورد. افراد سرد مزاج میتوانند آمله را با عسل یا با مصطلکی بخورند.
منابع:
1-معرفي آمله يا انگور فرنگي هندي. باشگاه خبرنگاران جوان.97.
2- شرفكندي،ع. قانون در طب ابو علي سينا. 1370.جلد5.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |