تاثیر مصرف کاکائو درکاهش فشار خون Theobroma cacao
کاکائو سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است و به دلیل سرشار بودن از مس و پتاسیم در سلامتی و عروق نقش موثری دارد.
کاکائو سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است و به دلیل سرشار بودن از مس و پتاسیم در سلامتی و عروق نقش موثری دارد.
خواص کاکائو و فواید آن برای سلامتی بسیار گسترده بوده، از مهمترین خواص کاکائو و فواید درمانی آن می توان به پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و سکته، افزایش ظرفیت فعالیت فیزیکی و ذهنی و مقابله با سرطان اشاره نمود. شكلات و ساير فرآورده هاي غني از فلاونوئيد كاكائو، به علت خاصيت كاهندگي فشار خون، به عنوان يك درمان غيردارويي توجه زيادي را به خود جلب كرده اند مطالعات زيادي در زمينه اثر محصولات كاكـائو در انسان انجام شده اند كه ايـن مطالعـات اثـرات آنتـي اكسيداني، اثر بر فشار خون، اثـر مثبـت بـر وضـعيت گلايسمي محصولات كاكائو را بررسي نموده اند.
شكلات تلخ سبب بهبود فشـارخون و كنتـرل گليسـمي در بيمـاران ديابتي مبتلا به فشار خون مي شود پلـي فنـول هـا بـه خصـوص فلاوونول ها با افزايش توليد NO باعـث گشادي عروق و كاهش فشار خون مي شود. چنـدين متاآناليز هم نشان داده اند كه غذاهاي پركاكائو، فشار خون را كاهش ميدهند .
مداخلات انجام يافتـه بــا محصــولات مشــتق از كاكــائو داراي فلاوانــول در انسان اثرات مفيدي را در جلوگيري از اكسيداسـيون LDL ،تجمع پلاكتـي، بهبـود حساسـيت انسـوليني، بهبود ، بهبود عملكرد اندوتليال و كـاهش فشـار خـون داشـته اسـت. بنابراين به نظـر مي رسد مصرف كاكائو حاوي پلي فنول مـي توانـد از طريـق افـزايش وازوديلاسـيون محيطـي باعـث كـاهش فشـار خـون شـود.
منابع:
بررسي اثر مصرف شكلات تلخ بر شاخص هاي گليسمي و فشار خون در بيماران ديابتي نوع 2 مبتلا به پرفشاري خون:كارآزمايي باليني تصادفي حقيقت ن ، رستمي ،ع، اقتصادي ش، شيدفر ف،: حيدري ی، مجله علوم پزشکی رازی، دوره 20 شماره113، آبان 92،.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |