زرشك و خواص آن
زرشك با نام علمي Berberis vulgaris درختچه اي خاردار به ارتفاع 1 تا 3 متر و داراي شاخه هاي شكننده است. ميوه زرشك طعم ترش ملايم دارد.
قسمت مورد استفاده اين گياه ريشه، پوست، ساقه، برگ، گل و ميوه آن است. شراب ميوه آن كه طعمي ترش و اثر قابض داشته است براي بيماران تب دار و ضد عفوني كننده و دفع كننده كرم است.
در درمان اسهال هاي ساده، تب هاي صفراوي، ورم لثه دندان، درد گلو( به صورت غرغره) استفاده مي شود. در استعمال خارجي روي زخم براي بهبود جراحات استفاده مي شود. از ميوه زرشك براي درمان مشكلات گوارشي مثل ترش كردن، و همچنين به عنوان اشتها آور استفاده مي شود.
ريشه و پوست ساقه آن صفرابر و رفع كننده يرقان است. باعث كاهش پلاك دندان مي شود. در درمان آكنه موثر است.باعث اصلاح قند خون در افراد ديابتي نوع دو مي شود. در عفونت هاي واژينال به همراه مترونيدازول درمان كننده است.
تداخلات: كاهش سرعت تجزيه سيكلوسپورين در كبد و افزايش آن در بدن. مهار كننده سيتوكرومp450 3A4 كبدي منابع:
كتاب گياهان دارويي دكتر زرگري
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |