خواص دارویی روغن کنجد
دانه کنجد یکی از غذا های گیاهی ست که نه تنها غنی از روغن (در حدود پنجاه درصد) و پروتئین ( درحدود بیست درصد) است بلکه لیگنان هایی از جمله سیسمین و سیسمینول در حدود 5/1 درصد دارا می باشد.
از مهمترین خواص تغذیه ای روغن کنجد می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد فشار خون، کاهنده چربی خون و خواص ضد آلترواسکلروز اشاره کرد.
دانه کنجد یکی از غذا های گیاهی ست که به عنوان غذایی سالم و سنتی در کشور های خاور میانه و ژاپن استفاده می شود. دانه کنجد نه تنها غنی از روغن (در حدود پنجاه درصد) و پروتئین ( درحدود بیست درصد) است بلکه لیگنان هایی از جمله سیسمین و سیسمینول در حدود 5/1 درصد دارا می باشد.
اسيدهای چرب غالب موجود در روغن كنجد اسيد اولئيك (43در صد)، اسيد لينولئيك (35در صد)، اسید پالميتيك (11در صد) ، اسید استئاریک (7 در صد) هستند که اسید لینولئیک و اولئیک بیشترین مقدار این ترکیبات را شامل شده که از اسیدهای چرب مفید برای بدن محسوب می شوند.
روغن كنجد تا حد زيادی در برابر تخریب اکسیداتیو مقاوم است و حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین E (60-40 میلی گرم در100 گرم ) و لیگنین های با خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که برای دفع مسمومیت رادیکال های هیدروکسی و پروکسی مفید می باشد. از مهمترین خواص تغذیه ای روغن کنجد می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد فشار خون، کاهنده چربی خون و خواص ضد آلترواسکلروز اشاره کرد.
منابع:
خواص دارویی روغن کنجد، دکتر محمد رضا وفا، مهدیه مصلایی پور یزدی، رازی، سال نوزدهم، شماره 2، صفحه 40-44.
تأثير مصرف روغن كنجد بر پروفايل ليپيدي و قند خون بيماران ديابتي نوع دو مراجعه كننده به مركز تحقيقاتي- درماني ديابت يزد، مهديه مصلايي پوريزدي، دكتر شهريار اقتصادي و ...، مجله دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي – درماني شهيد صدوقي يزد، دوره شانزدهم ، شماره دوم ، تابستان 1387 ،صفحات 23-15
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |