خواص ریحان :Ocimum basilicum L
ریحان دارای طبع گرم است انواع ویتامین ها و املاح معدنی را دارد.
خواص درمانی ریحان
ضد افسردگی
تقویت کننده
محرک غدد فوق کلیه
ضد استفراغ
ضد نفخ
تب بر
خلط آور
تسکین دهنده خارش
ضد سرطان
بخور ریحان : برگ های ریحان را داخل یک کاسه آب جوش ریخته و برای درمان سرما خوردگی استنشاق کنید.
برگ ریحان را در زمان گل دهی جمع آوری می کنند برای رفع خستگی عصبی و سرد مزاجی می توان به شکل تازه مصرف کرد.
افشره برگ ها به منظور کاهش خارش و التهاب محل نیش حشرات به شکل موضعی مصرف می شود ریحان در برخی کشور ها فقط یک سبزی است ولی دربسیاری جاها مخصوصا هند مصرف پزشکی گسترده دارد . هندی ها و افریقایی ها برگ های ریحان را برای دفع حشرات روی پوست خود می مالند.
دمکرده ریحان مصرف چندین فنجان از دمکرده ترکیبی ریحان و درمنه موجب دفع جفت ازرحم پس از زایمان می شود. ریحان ترکیباتی نظیر تانن ها ، روغن فرار ، ستراگول، کامفور ، را دارا می باشد.
عناصر موجود در ریحان: منیزیم- کلسیم- روی –آهن- پتاسیم- سدیم- فسفر- منگنز- عصاره روغنی بدست آمده از برگ های ریحان را همراه با روغن زوفا یا شعدانی معطر ترکیی کرده و برای درمان افسردگی عمومی بدن را با آن ماساژدهید. این گیاه در طب آیورودایی با نام تلسی معروف بوده است و برای بیماری های پوستی ، مارگزیدگی و لرز به شکل موضعی استفاده می شود .
احتیاط در مصرف : مصرف عصاره روغنی ریحان در دوران بارداری ممنوع است. دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج ، درد ، مقوی ، تب بر ،و مدر است و معالج سردردهای میگرن و عصبی می باشد . خوردن این گیاه دستگاه هاضمه را تقویت می کند. برگ آن ازدیاد کننده شیر است. جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است . تخم آن مسکن و برای رفع دل درد مفید است. دم کرده دانه برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود و درمان کننده سرگیجه است. از ریحان اسانسی تهیه می شود بنان اسانس بازیلیک یا روغن ریحان که معروف است و مصارف درمانی مختلفی دارد. ریحان شامل مواردی مانند استراگول واوسی من است . دانه ریحان دارای ماده روغنی است که حالتی روان دارد.
منابع:
1-مصطفوی اسلام ، گیاهان دارویی به انتضام طب سنتی آذربایجان ، جلد دوم. انتشارات جهاد دانشگاهی تهران. 1395.
2- دیوک جیمز ، ترجمه مردوخی رشاد . داروخانه سبز شفا بخشی های نوین از دنیای گیاهان دارویی .نشر نی . چاپ پنجم.1385.
3- نجف پور نوایی مهردخت ،با همکاری سفید کن فاطمه ، میرزا مهدی ، معرفی گیاهان دارویی ضد سرطان ایران ، نشر : تهران موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، 1386.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |