نعناع فلفلي قارچ كش گياهي
نعناع فلفلي با نام علمي Mentha pipertia L از خانواده Lamiaceae از جمله گياهان دارويي و معطري است كه اسانس آن مصارف دارويي، غذايي، آرايشي و بهداشتي فراواني دارد.
تركيبات موجود در اين گياه داراي خاصيت آنتي اكسيداني، قارچ كشي وحشره كشي مي باشند.
فلاونوئيد ها گروهي از متابوليت هاي ثانويه هستند كه در بسياري از فعاليت هاي بيولوژيكي گياه شامل فعاليت هاي دفاعي گياه دخالت دارند.
خاصيت ضد ميكروبي آن عليه قارچ هاي بيماريزاي گياهي به اثبات رسيده است.
اثر عصاره اين گياه روي تشكيل مايه قارچ هاي عامل لكه برگي مورد بررسي قرار گرفته و تأثير بازدارندگي آن به اثبات رسيده است.
مواد موثرۀ نعناع فلفلی در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، شیرینی سازی، نوشابه سازی و صنایع ادویه ای مورد استفاده قرار می گیرد.
دو قارچ Bipolaris و Fusarium از مهم ترين قارچ هاي بيماري زاي گياهي هستند كه توانايي و قدرت حمله به گياهان ميزبان را دارند و عامل ايجاد پوسيدگي معمولي ريشه، لكه برگي، سوختگي خوشه، سياه شدن دانه، پوسيدگي طوقه، پژمردگي آوندي و مرگ ناگهاني ايجاد مي نمايند.
اسانس اين گياه قادر به توقف رشد عامل بيماري لكه برگي سيب زميني در شرايط آزمايشگاهي و كاهش شدت بيماري در گلخانه اي شده است .
اين تحقيقات نشان دادند اسانس اين گياه داراي خاصيت ضد قارچي است .
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |