برگ بو ضد ميكروب گياهي
گیاه برگ بو (Laurus nobilis ) بومی نواحی مدیترانه ای است. ظاهر آن به شکل درختچه یا درخت با طول 10 تا18 متر است. در تمام فصول سال سبز است.
در گذشته از خردشدۀ آن برای جلوگیری از بروز عفونتهای موضعی و درمان آنها استفاده میشد. استفاده از روغن برگ بو به عنوان نگهدارندۀ مواد غذایی کارآمد گزارش کردند .درحال حاضر از روغن برگِ بو به عنوان مادۀ نگه دارنده وادویه در صنایع غذایی ازجمله تهیۀ ترشی و خیارشوراستفاده میشود. برگِبو گیاهی اروماتیکی است که از زمان های قدیم به عنوان ادویه در غذاهای مدیترانه ای و جز داروهای سنتی برای درمان چندین بیماری عفونی استفاده می شد.
چندین مطالعه در مورد تأثیر عصارۀ گیاه برگِ بو بر باکتریهای مختلف انجام شده است. نتایج نشان دهندۀاثر ضدباکتریال عصاره بر باکتری های استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوژا بو که بالاترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ گیاه برگ بو بر باکتری استافیلوکوک اورئوس است. با توجه به تأثیر بیشتر عصاره الکلی برگِ بو بر باکتری گرم مثبت میتوان مشخص کرد که نتیجه تاثیر ترکیبات فنولی باعث ایجاد اختلال در دیواره سلولی این نوع باکتری ها می شود.و باکتری های گرم منفی به دلیل ماهیت غشا سلولی که به علت داشتن لیپوپلی ساکارید مانع تجمع ترکیبات و عصاره های گیاهی در غشای سلولی شده و در نتیجه نفوذ کمتری دارند.
دراین بین، نتایج ضدباکتریال عصاره های منطقۀ های مختلف نشان داد فعالیت ضدباکتریایی این گیاه تحت تأثیر عواملی همچون میزان مواد غذایی موجود در خاک، شرایط اقلیمی منطقه، بارندگی، ارتفاع و دماست.
گردآورنده:سيده حديث صدري
منابع:
میرکلانتري، شيوا و همكاران. تأثیر عصارۀ الکلی گیاهان بارهنگ و برگِبو بر خواص ضد باکتری برخی از باکتری های گرم مثبت و منفی. فصلنامه علمی – پژوهشی طب مکمل، شماره3 ،پاییز 1397
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |