ارزش غذایی و دارویی تخم شربتی
خم شربتی (Salvia hispanica) (chia) اخیرا" به عنوان "غذای جدید"، مورد تاءیید پارلمان اروپا قرار گرفته است. این امر موجب استفاده گسترده از آن در مواد غذایی مختلف شده است.
تخم شربتی از نظر تغذیه ای غنی از چربی (20 % تا 34 %) بخصوص اسیدهای چرب غیراشباع مانند % α-linolenic 60 و %linoleic 20 ، پروتئین (16 % تا 26 %) عمدتا" از نوع prolamins، فیبر (23 % تا 41 %) و مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها (عمدتا از گروه B) و مواد معدنی (minerals) (کلسیم، فسفر، پتاسیم و غیره) است. تخم شربتی فاقد gluten است و به همین علت برای بیماران مبتلا به بیماری celiac مناسب است. تخم شربتی از نظر دارویی خواص ضد التهاب و ضد دیابت (پایین آورنده قند خون) دارد و برای پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی و درمان پرفشاری خون (hypertension) مفید است.
گردآورنده:دكتر سعيد كيانبخت
منابع:
Food Funct. 2019 Jun 19;10(6):3068-3089. doi: 10.1039/c9fo00239a.
Chia seeds: an ancient grain trending in modern human diets.
Melo D , Machado TB , Oliveira MBPP .
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |