خاصیت آنتی اکسیدانی روغن هسته انگور Vitis vinifera
یکی از منابع روغن های گیاهی، روغن هسته انگور است به طوریکه هسته انگور به طور متوسط 5/2 % از وزن انگور را تشکیل می دهد
یکی از منابع روغن های گیاهی، روغن هسته انگور است به طوریکه هسته انگور به طور متوسط 5/2 % از وزن انگور را تشکیل می دهد.
هسته انگور با دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار قوی بطور گسترده ای در درمان بسیاری از بیماری هـا از جملـه انـواع سرطان ها، بیماری های قلبی وعروقی، زخم معده، چاقی مفرط، التهابات پوستی و نیز به عنوان یک نگهدارنده موثر وقـوی در مواد غذایی بکار می رود.
در مطالعات اخير توجه زيادي به اثرات آنتي اکسيدانتي هسته انگور معطوف شده است.هسته انگور حاوي ٢٠ -٦ درصد روغن است. روغن هسته انگور سرشار از اسيدهاي چرب ضروري است که در تغذيه انسان حائز اهميت است.
این روغن دارای محتوای لینولئیک بالایی است که درسنتز پروستاگلاندین ها و از تجمع پلاکت خونی و التهابات پوستی جلوگیری می کند
محتوای ویتامین E بالایی دارد که بیماری آلترواسکلروزیس را بهبود می دهد کلسترول پایینی دارد بنابراین ریسک بیماریهای قلبی و گردش خون را کاهش می دهد غنی از ترکیبات فنولیک بویژه پروآنتوسیانیدین است.
هسته انگور غنی از آنتی اکسیدان با خاصیت خنثی سازی رادیکال های آزاد مخرب کننده سلول است و باعث حفظ جوانی پوست می شود.آنتی اکسیدانهای موجود درهسته های انگور از ویتامین C و E چند برابر قویتر است.
گردآورنده:دكتر نسيم زرين پنجه
منابع:
Castrillejo VM, Romero MM, Esteve M, Ardévol A, Blay M, Bladé C, et al. Antioxidant effects of agrapeseed procyanidin extract and oleoyl-estrone in obese Zucker rats. Nutrition 2011; 27: 1172-6.
Gibis M, Weiss J. Antioxidant capacity and inhibitory effect of grape seed and rosemary extract in marinades on the formation of heterocyclic amines in fried beef patties. FoodChem 2012; 134: 766-74.
Xia, E.Q., Deng, G.F., Guo, Y.J., Li, H.B., 2010. Biological activities of polyphenols from grapes Review. International Journal of Molecualr Sciences, 11, 622-646.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |