اثر ضد سرطان پياز و سير
سرطان روده (colorectal or bowel cancer) جزو سرطان هاي شايع محسوب مي شود. عوامل تغذيه اي نقش مهمي در ايجاد سرطان روده دارند.
زياد خوردن گوشت قرمز و گوشت هاي فرآوري شده در ايجاد سرطان روده نقش دارد. نتايج يك مطالعه نشان داده كه زياد خوردن گياهان جنس سير (Allium) مانند پياز، پيازچه، سير و تره فرنگي مي تواند از ايجاد سرطان روده پيشگيري كند. تركيباتي به نام flavanols و organosulfur در جنس سير مسئول اثر مذكور هستند. البته گياهان مذكور در صورتي بيشترين اثر را دارند كه با محدود سازي مصرف غذاهاي دخيل در ايجاد سرطان روده مانند گوشت قرمز و گوشت هاي فرآوري شده همراه باشد.
گردآورنده:دكتر سعيد كيانبخت
منابع:
Asia Pac J Clin Oncol. 2019 Feb 20. doi: 10.1111/ajco.13133. [Epub ahead of print]
Allium vegetables are associated with reduced risk of colorectal cancer: A hospital-based matched case-control study in China.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |