درمان پروستات با كدو تخم كاغذي
کدوي تخم کاغذي از اهمیت فراوانی در صنایع دارویی برخوردار است و در طب سنتی بسیاري از کشورها از جمله چین، یوگسلاوي، آرژانتین، هند، مکزیک، برزیل و آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد .
کدوي تخم کاغذي از اهمیت فراوانی در صنایع دارویی برخوردار است و در طب سنتی بسیاري از کشورها از جمله چین، یوگسلاوي، آرژانتین، هند، مکزیک، برزیل و آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد . دانه کدوي تخم کاغذي حاوي 41 تا 59 درصد روغن است که بیش از مقدار موجود در سایر ارقام کوکوربیتا پپو است. ترکیب اسید چرب دانه کدوي تخم کاغذي و روغن حاصل از آن تحت تاثیر نوع کولتیوار، شرایط کشت و ٢ درجه رسیدگی میوه متفاوت است. میزان بالاي اسید لینولئیک از جمله ویژگیهاي مهم تغذیه اي روغن دانه کدو است . اسید لینولئیک اسید چرب ضروري براي انسان است و ترکیبی ضروري در تشکیل غشاء هاي سلولی، ویتامین D و هورمونهاي مختلف است. توکوفرولها عمده ترین آنتی اکسیدانهاي لیپوفیل در دانه کدوي تخم کاغذي و روغن حاصل میباشند. دانه هاي این گیاه حاوي مقادیر قابل ملاحظه اي مشتقات ویتامین E شامل توکوفرولها و توکوتريانولها هستند. عمده ترین ایزومر هر دو نوع توکول، ایزومرهاي گاما و آلفا بوده، مقادیر توکوفرولها تا 5 8 برابر توکوتريانولها میباشند .به دلیل اهمیت فیزیولوژیکی توکوفرولها، محتواي بالاي ویتامین E از جمله اهداف تولید نژادهاي اصلاح شده به شمار می آید . دانه هاي کدو منبعی غنی از پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، سدیم، منگنز، آهن، روي و مس میباشند که امکان استفاده بالقوه از آنها را در غنی سازي مواد غذایی در آینده فراهم میآورد .
انواع كدو حلوايي كدو تنبل در كشور ما دو نوع اند: نوع اول كاملا گرد هستند و نوع دوم، سر باريك و انتهاي پهني دارند و شكل شان نامتقارن است. شايد باور نكنيد كه نوع دوم از نظر داشتن ميزان بتاكاروتن ارجحيت دارد، به طوري كه تحقيقات نشان داده است بتاكاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بيشتر است. علاوه بر اين، كدو حلوايي نوع دوم، پتاسيم بالايي دارد و خوردن آن براي كساني كه از فشار خون بالا رنج مي برند، مفيد است. ويتامين C كدو حلوايي نيز در مقايسه با ساير كدوها بيشتر است، البته با پختن آن در حرارت بالا و
حتي سرخ كردن، ديگر اثري از اين ويتامين باقي نخواهد ماند، مگر اينكه آن را در ظرفي در بسته بخارپز كنيد كه در اين صورت ميزان از بين رفتن اين ويتامين كم خواهد شد.
تخمه هاي كدو حلوايي به دليل اين كه منابع سرشار از عنصر روي و اسيدهاي چرب امگا3 هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما كمك مي كنند بهتر و سريع تر فكر كنيد، ذهن شما را تيزتر كرده و در عين حال سبب تقويت تراكم استخوان هاي سالم مي شود
گردآورنده:مونا غیاثی یکتا
منابع:
گوهري اردبيلي، اشرف. فرهوش، رضا. حداد خداپرست، م،ح. ويژگيهاي شيميايي و ساختار اسيد چرب روغن دانه كدو تخم كاغذي. دانشگاه آزاد اسلامي 1395.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |