آنتوسیانین های Cranberry ( Vaccinum macrocarpon ) و اثرات ضد التهابی
Cranberry یکی از گیاهان بومی آمریکای شمالی است که از خانواده Ericaceae می باشد.
مطالعات قدیمی طیف ،سیعی از فواید استفاده Cranberry را گزارش نموده اند که به دلیل وجود آنتوسیانین ها به عنوان ترکیب پلی فنولی می باشد. از اثرات شناخته شده این گیاه می توان به کاهش ریسک عفونت های مجاری ادراری- کاهش بیومارکرهای بیماری های قلبی عروقی- اثرات انتی اکسیدانی- اثرات آنتی دیابتیک- ضد سرطانی و ضد التهابی اشاده نمود.
گالاکتوزیدها و آرابینوزیدهای سیانیدین و پیونیدین شناخته شده ترین آنتوسیانین در گیاه Cranberry می باشند. مقدار آنتوسیانین در این گیاه از ۶۵mg/100g وزن میوه تازه می باشد. اثرات ضد التهابی این گیاه در مطالعات زیادی گزارش شده است. در یک مطالعه اثرات ضد التهابی این گیاه در بیماری های لثه نشان داده شده است. در این مطالعه از فرکشن با وزن ملکولی بالای این گیاه استفاده شده است که باعث کاهش LPS و در نتیجه کاهش التهاب شده است ( کاهش سایتوکاین های التهابی IL-1b، IL-6، IL-8 و TNFa ). در مطالعه دیگری گزارش شده که پودر لیوفیلیزه Cranberry باعث کاهش بیماری های قلبی عروقی به دلیل متعادل کردن مقدار لیپیدهای سرم شده است.
گردآورنده:دكتر اميرحسين عبدالغفاري
منابع:
- Farzaei MH, El-Senduny FF, Momtaz S, Parvizi F, Iranpanah A, Tewari D, Naseri R, Abdolghaffari AH, Rezaei N. An update on dietary consideration in inflammatory bowel disease: anthocyanins and more. Expert Rev Gastroenterol Hepatol. 2018 Sep 26:1-18.
- Jepson R, Mihaljevic L, Craig J. Cranberries for preventing urinary tract infections. Cochrane Database Syst Rev 2001(2): CD001321
- Neto CC. Cranberry and blueberry: evidence for protective effects against cancer and vascular diseases. Mol Nutr Food Res 2007;51:65264
- Vinson JA, Bose P, Proch J, et al. Cranberries and cranberry products: powerful in vitro, ex vivo, and in vivo sources of antioxidants. J Agric Food Chem 2008;56:588491
- Chambers BK, Camire ME. Can cranberry supplementation benefit adults with type 2 diabetes? Diabetes Care 2003;26: 26956
- Huang Y, Nikolic D, Pendland S, et al. Effects of cranberry extracts and ursolic acid derivatives on Pfimbriated Escherichia coli, COX-2 activity, pro-inflammatory cytokine release and the NF-kb transcriptiona response in vitro. Pharm Biol 2009;47: 1825
- Cimolai N, Cimolai T. The cranberry and the urinary tract. Eur J Clin Microbiol Infect Dis 2007;26:76776
- Sun J, Hai Liu R. Cranberry phytochemical extracts induce cell cycle arrest and apoptosis in human MCF7 breast cancer cells. Cancer Lett 2006;241:124-34
- Fuleki T, Francis FJ. Quantitative methods for anthocyanins. Purification of cranberry anthocyanins. J Food Sci 1968;33:2669
- Wang SY, Stretch AW. Antioxidant capacity in cranberry is influenced by cultivar and storage temperature. J Agric Food Chem 2001;49:96974
- Vvedenskaya IO, Vorsa N. Flavonoid composition over fruit development and maturation in American cranberry, Vaccinium macrocarpon Ait. Plant Sci 2004;167:104354
- Bodet C, Chandad F, Grenier D. Antiinflammatory activity of a high-molecular weight cranberry fraction on macrophages stimulated by lipopolysaccharides from periodontopathogens. J Dent Res 2006;85: 235-9
- Kim MJ, Ohn J, Kim JH, et al. Effects of freezedried cranberry powder on serum lipids and inflammatory markers in lipopolysaccharide treated rats fed an atherogenic diet. Nutr Res Pract 2011;5: 404-11
- Milbury PE, Vita JA, Blumberg JB. Anthocyanins are bioavailable in humans following an acute dose of cranberry juice. J Nutr 2010;140:1099-104
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |