اثر آنتوسیانین های آلبالو بر دیابت Prunus cerasus
آلبالو غلظت هاي بسيار بالايي از آنتوسيانين ها را دارد كه قابل مقايسه با تمشك، شاه توت و توت فرنگي مي باشد. آلبالو غني ترين منبع اين تركيبات است.
گزارش هاي منتشر شده نشان مي دهد كه مصرف ميوه ها و سبزيجات غني از پلي فنول ها ميزان بروز ديابت را كاهش مي دهد. آنتي اكسيدان هاي رژيم غذايي از سلول هاي بتاي پانكراس در برابر استرس اكسيداتيو القا شده توسط گلوكز محافظت مي كند.
آنتوسيانين وآنتوسيانيدين ها ترشح انسولين را به وسيله سلول هاي بتاي پانكراس القا مي كنند، آلبالو غلظت هاي بسيار بالايي از آنتوسيانين ها را دارد كه قابل مقايسه با تمشك، شاه توت و توت فرنگي مي باشد.
آلبالو غني ترين منبع اين تركيبات است آلبالو با داشتن مواد معدني زياد مقاومت انسوليني را بهبود مي بخشند و باعث افزايش ظرفيت آنتي اكسيداني سرم خون مي شوند يافته ها درباره آلبالو نشان مي دهد كه داراي سطوح زيادي از آنتوسيانين ها مي باشد و داراي خاصيت آنتي اكسيداني قوي و ضدالتهابي، ضدپيري و ضدسرطان زايي است و توجه زيادي را به خود جلب كرده است.
در طب سنتي نيز از آلبالو به عنوان كاهنده قندخون استفاده مي شود. آنتوسيانين ها همراه با ديگر تركيبات فنلي رباينده هاي مستعد راديكال هاي آزاد هستند و همانند يك پيش اكسيدان رفتار مي كنند.
مصرف آنتوسيانين ها به دليل داشتن فعاليت هاي فيزيولوژيكي گوناگون نقش مهمي در جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي وابسته به سبك زندگي مثل سرطان، ديابت، بيماري قلبي - عروقي و نورولوژيكي ايفا مي كند.
منابع:
Ganong V. Medicine physiology. Teimorzade Issuance. 1381; 249 - 50.
Habib M, Islam M, Awal M, Khan M. Herbal Products: A Novel Approach for Diabetic Patients. Pakistan J. of Nutrition 2005; 4: 17 - 21.
Kamata K, Makino A, Kanie N, Oda S, Matsumoto T, Kobayashi T, Kikuchi T, Nishimura M, Honda T. Effects of anthocyanidin derivative (HK-008) on relaxation in rat perfused mesenterial bed. Smooth Muscle Res. 2006; 42: 75 – 88.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |