خواص دارویی گیاه ترشک
این گیاه با نام علمی Rumeux acetosa (u),surette از تیره هفت بند که پایاست و به ارتفاع 30 سانتیمتر تا یک متر میرسدگیاهی علفی یکساله و دارای ساقههای خوابیده منشعب و پوشیده از تار است، گلهای زرد رنگ آن در اردیبهشت تا اواخر تابستان ظاهر میشود.
ترشک گیاهی است نشاط آور، مدر، ضد تب، اشتها آور ، ملین، مقوی، دفع کننده کرم، زخم دهان و حلق که جوشانده آن در نارسایی عمل دستگاه دفع ادرار موثر است و در بیماریهای التهابی یا ناشی از کمبود ویتامین C در بدن در کمی اشتها و بیماریهای پوستی از آن استفاده میشود.
ضماد برگهای پخته شده آن که با آرد دانه کتان و پیه تهیه شده باشد در رفع جوش صورت، سودا و بیماریهای پوستی مختلف اثرات معالج ظاهر مینماید.
کلیه قسمتهای گیاه اشتها آور و زود هضم است و میتواند در درمان بواسیر مفید واقع گردد. دیسانتری و اسهالهای ساده و ناراحتیهای پوستی را بهبود میبخشد. دمکرده برگهای کوچک آن به عنوان خنک کننده در موارد تب تجویز میگردد و چنین شهرت دارد که در استعمال خارجی زگیل را به سهولت رفع مینماید.
این گیاه که طعم ترشی دارد آن را مانند سبزیهای دیگر در آش و بعضی غذاهای دیگر میریزند در میان بعضی اقوام جوشانده آن را برای رفع یبوست و تسکین درد به مصرف میرسانند.
منابع:
گیاهان دارویی، ج2، ص 151 فرهنگ معین، ج1، ص 1068 صد گیاه و هزار درمان، ص106 میوهها و سبزیهای شفا بخش، ص97
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |