خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال برگ و پوست گردو Juglans regia
گردو یکـی از مهمتـرین خشـکباري اسـت کـه بـه شـکل گسترده در سراسر جهان کشت می شود.فعالیـت آنتـی اکسـیدانی گـردو توسـط مطالعـات متعـددي بـه اثبـات رسـیده اسـت .
پوست، مغز، شاخه و برگ گردو در صـنایع آرایشـی بهداشتی و داروسازي کاربرد دارد.
بـرگ گـردو بـه عنـوان یک ماده قابض و ضد انگل در طب سنتی شناخته شـده اسـت همچنین به منظور درمان نارسایی هاي وریدي، بواسیر و غیـره از قدیم مورد استفاده قرار میگرفته است.
برگ گردو به عنوان ترکیبـی بـا ویژگی هاي آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی می تواند مطرح باشد. حضور ترکیباتی نظیر نفتاکیتون، فلاوونوئیدها و ژاگلون از ترکیبات مهم آنتی اکسیدانی برگ گردو به شـمار مـی رونـد.
ژاگلون یکی از مهمترین ترکیبـات فنولیـک موجـود در گـردو داراي فعالیت آنتی اکسیدانی قـوي مـی باشـد. اثرات ضد میکروبی عصاره اتانولی برگ گردو بر چند باکتري مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج تحقیقات نشان می دهد عصاره برگ گردو داراي اثرات ضد باکتري بوده و می توانـد در دنـدان پزشکی به عنوان یک ترکیب آنتی باکتریال مورد استفاده قرار گیرد. همچنین عصاره برگ گـردو داراي اثر ضد مبکروبی بر روي ضایعات آکنـه است فعالیت ضد میکروبی برگ گردو به دلیل وجود تانن ها، تري پنوئیدها و فلاوونوئید گلوکوزیدها می باشد.
پوست گردو خاصیت ضد میکروبی برعلیه میکرو ارگانیسم های گرم منفی و گرم مثبت و قارچ ها داشته و ph بزاق را افزایش می دهد و به همین دلیل در جلوگیری از تشکیل پلاک ها و پوسیدگی دندان، کاهش خطر عفونت های لثه و بهبود بهداشت دهان موثر می باشد.
منابع:
Alkhawajah AM. Studies on the antimicrobial activity of juglans regia. AM J Chin Med 1997;25(2):80-175
Pereira J A, Olivwria I, Sousa A, Valentao P, Andrade P.B, Ferreira ICFR, et al. Walnut (Juglans regia L.) leaves: Phenolic compounds, antibacterial activity and antioxidant potential of different cultivars. Food Chem Toxicol 2007; 45: 2287–2295.
Qa dan F, Theaini AJ , Ali DA, Afifi R, Elkhawad A, Matalka K Z. The Antimicrobial Activities of Psidium guajava and Juglans regia Leaf Extracts to AcneDeveloping Organisms. Am J Chin Med 2005; 33: 2: 197–204.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |