جعفری گیاهی که ۳ برابر پرتقال ویتامین C دارد .
پرتقال با داشتن ویتامین C فراوان معروف است و به همین دلیل مصرف کنندگان بسیاری را دارد. اما جعفری گیاهی است که ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال دارد. در واقع این گیاه، ۳ برابر پرتقال ویتامین C دارد.
در واقع این گیاه، ۳ برابر پرتقال ویتامین C دارد. گیاه شناسی تیره چتریان دارای حدود 2850 گونه در سراسر دنیا است و بالغ بر90 گونه در ایران وجود دارند.
جنس Petroselinum J. Hill از این تیره در دنیا واجد 5 گونه گیاهی مختلف است که به حالت وحشی در نواحی جنوب شرقی اروپا، شمال آفریقا، آسا و ایران میرویند و در همان نواحی نیز پرورش مییابند. بخشهای هوایی این گیاه یکی از متداولترین سبزیهای خوراکی در رژیم غذایی مردم دنیا است[1].
خواص جعفری شاید همیشه فکر کنید که پرتقال بالاترین ویتامین C را دربین خوردنی ها دارد اما جالب است بدانید که گیاهی وجود دارد که این گیاه، ۳ برابر پرتقال ویتامین C دارد. نام این گیاه که علاوه بر ویتامین Cدارای آهن و کلسیم و خواص بسیار دیگری می باشد. این گیاه جعفری می باشد که از سبزی های پرمصرف در هرخانه ای می باشد.[2]
▪ جعفری ۳ برابر پرتقال ویتامین (c) و ۲ برابر اسفناج، آهن دارد.
▪ میزان هورمون های زنانه را تنظیم می کند.
▪ منبع عالی ویتامین AK و فولات است.
▪ دارای روغن فرار است که طبق آزمایش های اولیه مانع تشکیل تومور به ویژه در ریه می شود.
▪ روغن فرار این گیاه، ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دود زغال را هنگام کباب کردن خنثی می کند.
▪ فولیک اسید موجود در آن مانع بروز سرطان های روده بزرگ و گردن رحم می شود.
▪ ترکیب های مفید آنتی اکسیدان آن به نام فلاوانوئیدز با مولکول های حاوی اکسیژن ترکیب می شود و مانع آسیب به سلول ها می شود.
▪ فولیک اسید در جعفری، ماده مغذی حیاتی برای حفظ سلامت قلب و عروق به حساب می آید.
▪ مصرف کم مواد غذایی حاوی ویتامین c مانند جعفری خطر بروز آرتریت روماتوئید را ۳ برابر می کند.
▪ بوی بد دهان را از بین می برد.
▪ از آن جا که جعفری خاصیت ادرارآور دارد، در کاهش وزن موثر است.
▪ کلیه ها را تصفیه می کند.
▪ به دستگاه گوارش کمک می کند.
▪ دم کرده جعفری خشکی عضلات و درد مفاصل را کاهش می دهد.
▪ دم کرده این گیاه دوره قاعدگی را منظم می کند و علایم قبل از قاعدگی را کاهش می دهد.
▪ کاهش دهنده استرس است.
▪ کلسیم موجود در آن استخوان و دندان ها را تقویت می کند.
منابع:
1. Amin, G., et al., Study on Microscopical Characteristic and Composition of the Volatile Oil of Fruit of Petroselinum hortense Hoffm. Journal of Medicinal Plants, 2007. 1(21): p. 61-66.
2. Fejes, S., et al., Investigation of the in vitro antioxidant effect of Petroselinum crispum (Mill.) Nym. ex AW Hill. Acta Pharmaceutica Hungarica, 1998. 68(3): p. 150-156.
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |