اثرات مفید سیر سیاه بر دیسلیپیدمی و چاقی
چاقی مشکل خطرناکی برای سلامت عموم در غرب و جوامع پیشرفته است که باعث بیماری های مزمن و سندرم متابولیک می شود. با رژیم متعادل و فعالیت فیزیکی می توان از چاقی پیشگیری کرد.
سیر سیاه به عنوان ماده غذایی که باعث کاهش وزن و کاهش چربی میشود، شناخته شده است.
در سال 2015 دکتر Ha و همکارانش طی تحقیقاتشان مشاهده کردند که مکمل غذایی که حاوی 1.5% سیر سیاه بود نه تنها باعث کاهش وزن می شود بلکه در مواردِ الگوی چاقی مفرط باعث کاهش چربی در کلیه و مجرای ادرار میشود. علاوه بر آن سیر سیاه باعث تضعیف تجمع لیپیدهایی میشود که در نتیجه رژیم غذایی پرچرب ایجاد شدهاند. این تحقیق نشان داد که عصاره سیرسیاه باعث کاهش میزان لیپیدها در پلاسمای خون، کاهش میزان کلسترول و تریگلیسیرید میشود.
قابل ذکر است سیر سیاه باعث کاهش گلوکز و انسولین ناشی از رژیم غذایی پرچرب، در پلاسما میشود. سیرسیاه با کاهش عملکرد فاکتورها و آنزیم های دخیل در سنتز کلسترول و چربی مانند مثل پروتئین تنظیمی SREBP-1c ، استیل کوآکربوکسیلاز، اسید چرب سنتتاز، گلوکز6فسفات دهیدروژناز (G6PDH)، HMG-CoA ردوکتاز و آسیل کوآ کلسترول آسیل ترنسفراز (ACAT) یا میزان اکسیداسیون اسید چرب از طریق افزایش بیان کارنیتین پالمیتوئیل ترنسفراز -1 (CPT-1)، آنزیم مرتبط یا لیپولیز و تجزیه اسیدچرب، باعث بهبود چاقی ناشی از رژیم غذایی میشود.
Benefit effect on dyslipidemia and anti-obesity
Obesity is a threatening problem to public health in Western and developed countries which causes several metabolic syndromes and chronic diseases. Obesity can be prevented by a combination of physical activity and healthy diet balance between energy intake and expenditure.
black garlic is known as a prominent lipid and weight-lowering ingredient. In 2015, Ha and collaborators showed that the diet supplemented with 1.5% black garlic extract could only reduce weight but also decrease kidney and epididymal fat in high-fat model. Moreover, black garlic extract attenuates dyslipidemia induced by high-fat diet. In Ha’s work, the authors observed the lowering effect of black garlic on the plasma level of total lipid, total cholesterol, and triglyceride.
Of note, treatment with black garlic reduces both glucose and insulin in plasma levels in high-fat diet. One of the explanations for the anti-obesity effect of black garlic is that black garlic could ameliorate diet-induced obesity through downregulation of transcription factors and enzymes related with fat and cholesterol syntheses such as sterol regulatory element-binding protein-1c (SREBP-1c), acetyl-coA carboxylase (ACC), fatty acid synthase (FAS), glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PDH), hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A (HMG-CoA) reductase, and acyl-CoA cholesterol acyltransferase (ACAT) or fatty acid oxidation rate via increase of the expression of carnitine palmitoyltransferase-1 (CPT-1), a key enzyme related with lipolysis and fatty acid breakdown.
منابع:
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |