مليسو پالينولوژي چیست؟
مليسو پالينولوژي Melissopalynology شاخه اي از گرده شناسي است كه به مطالعه گرده هاي موجود در عسل مي پردازد .
زنبور عسل برای ادامه حیات به چهار منبع تغذیه ای نیاز دارد: آب، رزين، شهد و گرده.
استفاده از آب به منظور سرد كردن كندو و رقيق كردن عسل براي لاروها مورد استفاده قرار مي گيرد. زنبور عسل ازرزين براي عايق بندي كندو استفاده می کند. شهد مهمترين منبع كربوهيدرات برای زنبور هامی باشد که جهت تامين انرژي مورد نیاز خود از آن استفاده مي كنند. و بالاخره گرده که منبع اصلی تامین پروتئین و ليپيد، عناصر و ويتامين ها محسوب مي شود. گرده براي رشد لارو ها و زنبور هاي جوان ضروري است.
زنبور ها گرده ها را از بساك گل ها با استفاده از زبان و دهان خود برداشت مي كنند و همچنين در هنگام تماس با گل، گرده ها به بدن و پاهاي زنبور مي چسبد. زنبور ها گرده ها را از بدنشان جدا كرده و با گرده هاي موجود در دهانشان مخلوط كرده و به كندو منتقل مي كنند.
اولين بررسی های انجام شده بر روی گرده شناسی عسل به اواخر قرن هجده ميلادي بر مي گردد که با استفاده از ميكروسكوپي انجام شده است. گرده شناسي مهمترين روش براي شناسايي عسل است و اهميت بسيار زيادي در كنترل كيفيت عسل دارد.
با استفاده از گرده شناسي مي توان اطلاعات مهمي در تعيين منشأ جغرافيايي گياهان استفاده شده در عسل به دست آورد. منشأ گياهي عسل يكي از مهمترين پارامتر هاي كيفيت عسل محسوب مي شود و از لحاظ اقتصادي داراي اهميت زيادي است چرا که قيمت عسل ارتباط مستقیم با منشأ گياهي آن دارد. عسل هاي مربوط به برخي از گياهان به علت دارا بودن تركيبات آروماتيك، طعم و بوي مناسب و همچنين ويژگي هاي درماني نسبت به گياهان ديگر ترجيح داده است.
آناليز گرده هاي موجود در عسل براي شناسايي گياهان مورد علاقه زنبور عسل مفيد است از اين رو مي تواند باعث افزايش توليد و كيفيت عسل شود. از اين رو شناسايي گرده ها در گسترش اين صنعت از اهميت ويژه اي برخوردار است.
منابع:
Bibi S, Husain SZ, Malik RN, Bibi S, Al ET. Pollen Analysis and heavy metals detection in honey samples from seven selected countries. 2008;40(2):507–16
Ka V. Floral Markers in Honey of Various Botanical and Geographic Origins : A Review. 2010;9
Andrade PB, Amaral MT, Isabel P, Carvalho ÄCMF, Proenc Â, Seabra RM, et al. Physicochemical attributes and pollen spectrum of Portuguese heather honeys. 1999;66
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |