درمان چاقی با گارسینیا کامبوجیا Garcinia gummi-gutta
گارسینیا کامبوجیا میوه گرمسیری، کوچک، به شکل کدو تنبل، با رنگ زرد یا سبز است.
گارسینیا کامبوجیا میوه گرمسیری، کوچک، به شکل کدو تنبل، با رنگ زرد یا سبز است. این گیاه كه در آسياي جنوب شرقي مي رويد و طعم این میوه ترش بوده و به طور کلی به صورت تازه خورده نمی شود بلکه به خاطر عطر و طعم ترشی که دارد بیشتر در پخت و پز غذاها استفاده می شود.
یکی از مهمترین خواص گارسینیا کامبوجیا افزایش سوخت و ساز چربی در بدن و کمک به کاهش وزن است. تحقیقات محققان نشان داده، مصرف عصاره این گیاه یا مکملهای تهیه شده از آن، در طول چند هفته باعث کاهش (8 کیلوگرمی) و لاغری در جرم چربی بدن می شود.
ميوه آن در چند پـژوهش بـراي ايجـاد كـاهش وزن مورد استفاده قرار گرفته است. اسيد هيدروكسي سيتريك كه از ميوه و پوست ميوه گارسينيا به دست مي آيد، مـاده مـؤثره گيـاه محسوب مي شود و از نظر وزني تا 30 درصد ميـوه را تـشكيل مي دهد و احتمال مي رود كه توليد چربـي را مهـار نمايـد. ايـن ماده اغلب به عنوان مهاركننده اشتها به بـازار عرضـه مـي شـود
هیدروکسی سیتریک اسید،که در پوست این گیاه وجود دارد تبدیل قند به چربی را متوقف می کند .
دلیل اصلی این اثرات گارسینیا کامبوجیا مهار آنزیمی به نام لیاز سیترات است که نقش مهمی در تولید چربی بازی می کند. تصور می شود با مهار لیاز سیترات، تولید چربی در بدن کم می شود. این ممکن است خطر چربی خون و ابتلا به افزایش وزن دو عامل عمده خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.
گردآورنده:سارا قزلباش
منابع:
Heymsfield SB, Allison DB, Vasselli JR, Pietrobelli A, Greenfield D and Nunez C. Garcinia cambogia (hydroxycitric acid) as a potential antiobesity agent: a randomized controlled trial. JAMA. 1998; 280: 1596 - 600
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |