خواص و ترکیبات گلپر
گیاه گلپر Heracleum از خانواده چتریان Apiaceae می باشد. حدود 109 گونه گلپر Heracleum در نقاط مختلف دنیا گزارش شده است .
گیاه گلپر Heracleum از خانواده چتریان Apiaceae می باشد. حدود 109 گونه گلپر Heracleum در نقاط مختلف دنیا گزارش شده است و در ایران نیز تاکنون 8 گونه از این گیاه شناسایی شده است که به صورت خودرو در مناطق مرتفع و کوهستانی ایران میرویند. گونه های مختلف گیاه گلپر خاصیت درمانی دارند و در طب سنتی از برگ و میوه برخی از آنها، به عنوان ضدنفخ، ضدعفونی کننده، ضددرد، ضدتومور، ضدمیکروب و هضم کننده غذا استفاده می شود. اسانس گلپر به عنوان آنتی اکسیدان در کاهش خطرات قلبی عروقی و کاهش مقادیر لیپوپروتیئن های سرم نقش دارد. عمده ترین ترکیبات اسانس گلپر شامل ترکیبهای هگزیل بوتیرات با 40/48 % و اکتیلاستات با 04/26% می باشند.
توجه:
مصرف زیاد گلپر سبب سقط جنین می شود، از این رو خانم های باردار از مصرف زیاد آن اجتناب کنند.
از گرد گلپر به مقدار زیاد موجب ایجاد تپش قلب می شود.
مقدار مجاز مصرف پودر دانه گلپر، 4 گرم در روز است.
گردآورنده: دكتر فاطمه تاج آبادي
منابع:
- بررسی ترکیبات شیمیایی روغن اسانسی اندام گل و میوه گلپر سبلانی دامنه کوه سبلان، اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، 1394
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |