خواص دارویی کدوتخمه کاغذی pepo Cucurbita
امروزه با پیشرفت علم داروسازی و شناخت بیشتر اثرات درمانی این گیاه، از روغن کدو تخمه کاغذی عمدتاً برای ساخت دارو جهت درمان ورم خوش خیم پروستات در مراحل اولیه و ثانویه استفاده می گردد.
کدو تخمه کاغذي، یا کدوی طبی متعلق به خانواده کدوئیان است ، که روغن به دست آمده از این گیاه حاوي مواد بسیار ارزشمندي ، شامل ویتامین E، فیتوسترول، فلاونوئید، اسیدهای چرب و مواد معدنی (غنی از عنصر روی) می باشد. روغن ثابت در بذرهای کدوی پوست کاغذی (30%) از نوع غیر اشباع شامل اسید لینولئیک و اسید اولئیک) است.
امروزه با پیشرفت علم داروسازی و شناخت بیشتر اثرات درمانی این گیاه، از روغن کدو تخمه کاغذی عمدتاً برای ساخت دارو جهت درمان ورم خوش خیم پروستات در مراحل اولیه و ثانویه استفاده می گردد.
استرول های گیاهی در روده انسان، به میزان کمی قابل جذب است. به دلیل ساختار مشابه با کلسترول، استرول های گیاهی موجود در روغن تخمه کدو خود را روی مولکول هایی که وظیفه حمل کلسترول به داخل روده را دارند مستقر می نمایند و به همین دلیل، رقابت بین استرول های گیاهی و کلسترول، باعث کاهش جذب کلسترول شده و بدین ترتیب کلسترول جذب نشده از روده دفع می گردد. پس مصرف روغن کدو تخمه کاغذی یکی از راه های مناسب مبارزه با LDL یا همان کلسترول بد در خون محسوب می شود
همچنین مصرف روغن تخمه کدوی طبی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اصلی (اسیدهای چربی که بدن ما قادر به تولید آنها نیست و الزاماً باید از طریق تغذیه تامین شود) شامل اسیدهای چرب غیر اشباع نظیر امگا 6 و امگا 9 و نیز دارا بودن عناصری چون روی، آهن و ویتامین هایی چون E، B و C، برای زنان باردار و یا زنان شیرده بسیار توصیه می شود
نتایج تحقیقات جدید، وجود ارتباط مستقیم میان افزایش اختلالات رفتاری و سطح پایین امگا 3 و 6 را در خون کودکان نشان داده است. از این رو استفاده از این روغن می تواند در کودکان، موجب کاهش پرخاشگری گردد.
روغن کدوی طبی بدلیل دارا بودن ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مفید برای پوست، در کرم های ضد پیری پوست کاربرد دارد.
گردآورنده:خدیجه سمیعی
منابع:
Fruhwirth, G.O., and Hermetter, A. 2008. Production technology and characteristics of styrian pumpkin seed oil. Europ. J. Lipid Sci. Technol, 110: 637-644
Paksoy, M., and Aydin, C. 2004. Some physical properties of edible squash (Cucurbita pepo L.) seeds. J. Food Engin. 65: 225-231
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |