كينوآ و خواص درماني آن
كينوآ با نام علمي Chenopodium quinoa يك نوع غلات محسوب مي شود كه سر شار از پروتئين است و فاقد گلوتن مي باشد.
بيماري سلياك نوعي بيماري خود ايمن است كه در آن بدن به گلوتن محصولات واكنش نشان مي دهد و به اين خاطر كينوآ مي تواند جايگزين مناسب غلات در بيماران سلياكي باشد. كينوآ با ممانعت از جذب چربي غذا سبب كاهش سطح تري گليسيريد خون مي شود. از كينوآ به عنوان دافع حشرات استفاده مي شود. از ديگر خواص درماني كينوآ درمان عفونت هاي ادراري و خاصيت مسكني آن مي توان نام برد. مصرف كينوآ احساس سيري بيشتري نسبت به برنج و گندم در افراد ايجاد مي كند و بدين ترتيب سبب كاهش وزن مي شود. در صنعت غذايي از كينوآ در تهيه آرد، آب جو استفاده مي شود.
گردآورندهدکتر حورا آموزگار
منابع:
- Berti C, Riso P, Brusamolino A, Porrini M. Effect on appetite control of minor cereal and pseudocereal products. Br J Nutr 2005;94(5):850-858. View abstract.
- Berti C, Riso P, Monti LD, Porrini M. In vitro starch digestibility and in vivo glucose response of gluten-free foods and their gluten counterparts. Eur J Nutr 2004;43(4):198-204. View abstract.
- Bhargava A, Shukla S, Ohri D. Chenopodium quinoa-An Indian perspective. Industrial Crops Prod. 2006;23(2006):73-87.
- Dijkstra DS, Linnemann AR, van Boekel TA. Towards sustainable production of protein-rich foods: appraisal of eight crops for Western Europe. PART II: Analysis of the technological aspects of the production chain. Crit Rev Food Sci Nutr 2003;43(5):481-506. View abstract.
- Gonzalez JA, Roldan A, Gallardo M, Escudero T, Prado FE. Quantitative determinations of chemical compounds with nutritional value from Inca crops: Chenopodium quinoa ('quinoa'). Plant Foods Hum Nutr 1989;39(4):331-337. View abstract.
- Linnemann, A. R. and Dijkstra, D. S. Toward sustainable production of protein-rich foods: appraisal of eight crops for Western Europe. Part I. Analysis of the primary links of the production chain. Crit Rev Food Sci Nutr 2002;42(4):377-401. View abstract.
- López de Romaña G, Graham GG, Rojas M, MacLean WC Jr. [Digestibility and protein quality of quinua: comparative study of quinua (Chenopodium Quinoa) seed and flour in children]. Arch Latinoam Nutr 1981;31(3):485-497. View abstract.
- Ma WW, Heinstein PF, McLaughlin JL. Additional toxic, bitter saponins from the seeds of Chenopodium quinoa. J Nat Prod 1989;52(5):1132-1135. View abstract.
- Ruales J, de Grijalva Y, Lopez-Jaramillo P, Nair BM. The nutritional quality of an infant food from quinoa and its effect on the plasma level of insulin-like growth factor-1 (IGF-1) in undernourished children. Int J Food Sci Nutr 2002;53(2):143-154. View abstract.
- Berti C, Riso P, Brusamolino A, Porrini M. Effect on appetite control of minor cereal and pseudocereal products. Br J Nutr 2005;94(5):850-858. View abstract.
- Berti C, Riso P, Monti LD, Porrini M. In vitro starch digestibility and in vivo glucose response of gluten-free foods and their gluten counterparts. Eur J Nutr 2004;43(4):198-204. View abstract.
- Bhargava A, Shukla S, Ohri D. Chenopodium quinoa-An Indian perspective. Industrial Crops Prod. 2006;23(2006):73-87.
- Copy right WebMD
شما می توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |